Construma akció - Drágám, 5 centi rengeteget számít!

Vásároljon Deltarock termékünkből és a kiegészítő hőszigetelést ajándékba adjuk! Szigetelje tetőterét! Vásároljon 15 cm vastagságú Deltarock szigetelőanyagot a szarufák közötti hőszigetelésre, és a kiegészítő szigetelést (5cm Airrock LD) ajándékba adjuk!

Construma akció - Drágám, 5 centi rengeteget számít!

Az akció időtartama: 2014. március 31. – április 30.

Az akció során a megvásárolt DELTAROCK négyzetméterével megegyező négyzetméternyi AIRROCK LD-t adunk ajándékba.

Construma akció - Drágám, 5 centi rengeteget számít!

Tudjon meg többet, a tetőterek, padlásterek hőszigeteléséről:

Korszerű, energia hatékony és tűzvédelmi szempontból biztonságos tetőtér szigetelések

A lakóépületeink azok az épületek, amelyekben legféltettebb kincseinket tartjuk. Gyerekeinket, emlékeinket, sokszor egy élet munkájának gyümölcseit, amelyeket hiába van biztosításunk egy épülettűzben való károsodásuk után pótolhatatlanná válnak. Az sem mindegy, hogy lakóépületeinkben milyen komfort szintet tudunk biztosítani szeretteinknek mind hőérzet szempontjából, de kritikus kérdés lehet az akusztika, zajcsillapítás is és természetesen a fő szempont még az energia megtakarítás is.

A szerelt szerkezeteknél pl. tetőtér beépítéseknél abban az esetben tudunk minden igényt kielégíteni ha a szerkezeteket és az alkalmazott anyagokat a legnagyobb gondossággal választjuk meg. Ha bele gondolunk, hogy a kivitelezés után hány évig fog állni a szerkezetünk, hogy utólag nagyon nehezen javíthatók ki ha valamit „elrontunk” viszont életterünkként szolgál akár évtizedekig ezért be kell látnunk, hogy ezt a területet nem szabad a spórolás jegyében megvalósítani.

Azok a jó minőségű termékek amelyek bár a beruházás idejében drágábbak, hosszú távon viszont nagyobb megtérülést eredményezhetnek. A tűzvédelemnek és az energiahatékonyságnak egyszerre kell megvalósulnia! Gondoljunk csak bele, az autó kereskedésbe sem úgy megyünk be, hogy cseréljék ki a motort egy olcsóbbra, vagy szereljék ki a légzsákot hogy a kevesebbe kerüljön nekünk a kiszemelt esztétikai értékkel bíró autó. Az esztétika, megjelenés mögött – ahogy az autóknál is – műszaki paraméterekkel bíró szerkezetek vannak, ha kicserélek pl. egy hőszigetelést olcsóbbra olyan, mintha a motort cseréltem volna le, ha nem tartom be a tűzvédelmi előírásokat, vagy a nem éghető hőszigetelést kiváltom éghetőre olyan mintha kiszereltem volna az autóból a légzsákot!

Construma akció - Drágám, 5 centi rengeteget számít!

A tetőtér hőszigeteléseknél az alapvető szempontokat kell figyelembe venni, belülről kifelé haladva.

  • terveztessük meg a szerkezetet szakemberrel, sajnos a kivitelezők többsége a  tervezési jogszabályokat (energetika, tűzvédelem) nem ismerik kellő mélységgel
  • tartsuk be a tervező által előírtakat, bátran kérjünk szaktanácsot a gyártóktól is
  • a lakótér felől első rétegként a megfelelő tűzvédelmet biztosító gipszkarton burkolatot kell elkészíteni felület folytonosan, amely mögött nem szabad gyújtóforrást okozó vezetéket elhelyezni, világító testet beépíteni, stb.
  • a gipszkarton fölött egy felület folytonos – lehetőségek szerint hőtükrös – párazáró, párafékező réteget kell képezni
  • el kell helyezni a szarufák belső síkjára a kiegészítő hőszigetelést, mely legyen akusztikai, tűzvédelmi és energetikai szempontból is megfelelő, nagyobb testsűrűségű, nem zsugorodó, megfelelő mechanikai tulajdonságú nem éghető szálas anyag pl. ROCKWOOL AIRROCK LD.
  • szarufák közötti hőszigeteléshez használhatjuk pl. a ROCKWOOL DELTAROCK éklemezt, amely egy egyedül álló termék, átlója mentén elvágott lemez, amelyet gyakorlatilag vágási veszteség nélkül tudunk beépíteni, nagyobb testsűrűségű, nem csúszik le, nincs hő mozgása, nem zsugorodik és nem éghetőségének, 1000 C feletti olvadáspontjának köszönhetően képes megvédeni egy épülettűz során szerkezetünket
  • helyezzük el a szálzáró, páraáteresztő fóliát  
  • használjunk min. 5-8 cm átszellőztetett légréteget, ami csillapítja a hőszigetelésre jutó hőterhet, ezáltal a nyári magasabb komfortérzetet érhetünk el.
  • készítsük el a tetőfedést

A minőség és biztonság garanciája a gondos tervezés, kivitelezés és anyagválasztás, amelyhez szaktanácsadással készséggel állunk rendelkezésre.

Forrás: Rockwool